Loongebouw

Voor zowel bouwplaatswerknemers als uta-werknemers zal er voortaan één enkel loongebouw zijn. Dit betekent dat de termen ‘garantieloon’ of ‘garantiesalaris’ vervangen worden door ‘cao-loon’. Wat nu bekend staat als VOL (voor bouwplaatswerknemers het loon inclusief eventuele prestatietoeslag) of als salaris (voor uta-werknemers), wordt in het nieuwe systeem ‘salaris’ genoemd. Het cao-loon voor werknemers van 21 jaar en ouder is al vastgesteld. Er wordt echter nog onderhandeld over de jeugdlonen en leerling-lonen.

Website

Sinds mei is er een website beschikbaar (functiehuis bouw en infra) waar alle informatie te vinden is over de functie-indeling in de sector. Deze website bevat onderdelen zoals het functiehandboek, referentiefuncties, veelgestelde vragen, tips, valkuilen, voorlichtingsmateriaal en standaarddocumenten.

Functiehandboek

Het functiehandboek is nu beschikbaar. Dit handboek bevat:

Ondersteuning voor Werkgevers

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het opstellen van functieomschrijvingen, het indelen van functies en het bepalen van het juiste salaris voor uw medewerkers. Om u hierbij te ondersteunen, biedt AFNL in samenwerking met AWVN workshops en trainingen aan. De exacte data en doelgroep worden nog bekendgemaakt.

Daarnaast komt er op de website functiehuis bouw en infra materiaal beschikbaar dat u in uw organisatie kunt gebruiken.

Voor hulp bij het invoeren van het nieuwe functie- en loongebouw kunt u altijd een beroep doen op de helpdesk van AFNL, waar ook deskundigen vanuit AWVN bij betrokken zijn.

Tijdsplan voor Implementatie:

September 2024:

Oktober 2024:

Midden Oktober - Eind December 2024:

Binnenkort kunt u de data en uitnodigingen voor de verschillende informatiebijeenkomsten en trainingen van ons tegemoet zien.