Wij vinden het belangrijk om een precies en betrouwbaar inzicht te hebben in het verloop van uitval, de oorzaken die hieraan ten grondslag liggen en met name om grip te hebben op het voorkomen van uitval. CAO-partijen Bouw & Infra hebben daarom het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) gevraagd om -in samenspraak met Volandis- onderzoek te doen naar verschillende maatregelen om uitval te voorkomen.

Het kan dus zijn dat u wordt benaderd door het EIB om aan dit onderzoek deel te nemen. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een enquête en gaat onder andere over wat voor werk u doet, over uw gezondheid en wat u van uw huidige werk vindt. Daarnaast staan er vragen in over advies, coaching en andere ondersteuning die beschikbaar zijn om uw werkplezier en gezondheid op peil te houden of te verbeteren. Het is de eerste keer dat er in de bouw over dit onderwerp groot en langdurig onderzoek wordt uitgevoerd. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om u en uw collega’s in de bouw zo goed mogelijk te helpen om hun werkplezier en gezondheid te behouden en/of te verbeteren.

Graag benadrukken wij het belang van dit onderzoek en stellen uw medewerking en inbreng bijzonder op prijs. Het spreekt voor zich dat -geheel conform de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG)- uiterst zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens en anonimiteit is gewaarborgd. Jaarlijks zal over de voortgang van het onderzoek worden gerapporteerd.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.