De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks terugkerend initiatief van Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Bouwend Nederland. Tijdens deze dag zetten honderden bedrijven zich in om – elk op hun eigen manier – het belang van veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen. Het is mooi om te zien dat het aantal deelnemers de laatste jaren flink blijft stijgen. Zo kende de Bewust Veilig-dag van 2024 een recordaantal van 935 deelnemende bedrijven.

Samen sterk voor veilig werk
Dat meer bedrijven dan ooit hun steentje bijdroegen om de sector gezamenlijk een stukje veiliger te maken, was treffend, want tijdens de vorige editie stond het thema ‘samenwerking’ centraal. Veel deelnemers lieten weten zich te herkennen in dit thema. Voor een veilige en gezonde werklocatie is goede samenwerking tenslotte essentieel. Dat wil de organisatie ook dit jaar benadrukken. Daarom luidt de slogan van de Bewust Veilig-dag 2025: ‘Samen sterk voor veilig werk’.

Eigen invulling Bewust Veilig-dag
Zoals ieder jaar bepaalt elk bedrijf zelf hoe zij de Bewust Veilig-dag invullen. De organisatie helpt bedrijven hierbij door bijvoorbeeld de Bewust Veilig-krant aan te bieden, maar ook met een webshop waarin ze diverse promotionele middelen kunnen downloaden of kopen. Natuurlijk worden er ook nieuwe producten ontwikkeld, die deelnemende bedrijven kunnen inzetten tijdens de Bewust Veilig-dag.

Meer informatie is te vinden op www.bewustveilig.com.