Introductie VMS Branchecertificaat Bestratingsmachinist

In navolging op het Branchecertificaat Straatmaker biedt de VMS nu ook ervaren, maar ongediplomeerde bestratingsmachinisten de mogelijkheid om hun vakbekwaamheid aantoonbaar te maken met het VMS Branchecertificaat Bestratingsmachinist. Door middel van een vakbekwaamheidsproef kunnen deze machinisten laten zien dat zij hun vak verstaan en zelfstandig machinaal straatwerk kunnen uitvoeren. Het branchecertificaat geldt bovendien voor straatmakersbedrijven, die zijn gecertificeerd op basis van BRL 9334 Straatwerk, als bewijs dat de medewerkers aan de vakbekwaamheidseisen voldoen.

Vakbekwaamheidsproef
De vakbekwaamheidsproef wordt afgenomen op het werk en bestaat uit vier onderdelen: kennis van de machine, voorbereiding, uitvoering en algemene indruk. Indien de kandidaat tijdens het examen aantoont alle onderdelen te beheersen, ontvangt hij het VMS Branchecertificaat Bestratingsmachinist. Voorafgaand aan de vakbekwaamheidsproef heeft de examinator een kort intakegesprek met de kandidaat. In dat gesprek wordt doorgenomen wat precies de bedoeling is en waar de examinator op beoordeelt. De beoordeling wordt gedaan door een ervaren examinator onder verantwoordelijkheid van SPG Noord Holland.

Voor wie?
Het VMS Branchecertificaat Bestratingsmachinist is bedoeld voor ervaren bestratingsmachinisten en is geen alternatief voor een reguliere opleiding. Dat betekent dat de kandidaat 23 jaar of ouder moet zijn en kan aantonen dat hij ten minste twee jaar ervaring heeft als machinist. Het traject is weliswaar een initiatief van de VMS, maar staat ook open voor niet-leden van de VMS en zzp’ers. Het bedrijf hoeft geen erkend opleidingsbedrijf te zijn.

Inschrijven
Kandidaten kunnen zich inschrijven via www.modernstraatwerk.nl. De kosten voor VMS-leden zijn € 495,- en voor niet-VMS-leden € 590,- (exclusief BTW).

Voor verdere informatie: Sylvia Ligthart M 0651 644 801

januari 2019