logo Bouwbelang

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

AFNL Informatie en
Innovatie Centrum (IIC)

Actuele informatie ter ondersteuning van de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld over de CAO Bouw & Infra 2018-2019, vindt u op www.afnl-iic.nl.

Wel lid, maar geen code?
Mail ons.

firefox 2019 10 28 17 33 13

twitter logo met tekst volg ons

YouTube Logo 700x394

Cobouw Café

Beginnend op 04.11.2021 16:00

MKB-aannemers, wilt u ook bouwrijpe politieke besluiten? Kom dan 4 november naar het CobouwCafé in Den Haag!

Aannemersfederatie Nederland en NOA nodigen mkb-ondernemers van harte uit voor het Cobouw Café dat zij samen met Cobouw organiseren op donderdag 4 november om 16.00 uur in Nieuwspoort in Den Haag Hier gaan mkb-aannemers en politici met elkaar in gesprek; u óók, hopen wij. Alleen al omdat u graag door wilt bouwen.


Bouwrijpe maatregelen nodig
De verwachtingen van de bouw, zowel in de politiek als in de maatschappij zijn hoog. Maar dan moet de politiek wel willen samenwerken en snel een missionair kabinet vormen, zodat weer besluiten kunnen worden genomen. Want om door te kunnen bouwen moet een aantal pijnpunten van tafel en zijn er concrete ‘bouwrijpe’ maatregelen nodig.

 De belangrijkste thema’s voor het Cobouw Cafe zijn:

  1. Snelle en adequate oplossing voor de stikstofproblematiek. Hierdoor komt de vergunningverlening voor nieuwbouwwijken met aanleg van infra weer op gang.

  2. Stimulansen voor verduurzaming van land en sector. Bijvoorbeeld met een lager btw-tarief voor circulair bouwen en slopen en energiebesparende werken.

  3. Meer Rijksregie op volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, infrastructuur en milieu met een minister van VRIM in het komende kabinet; versnipperd beleid werkt niet.

  4. Een eerlijke arbeidsmarkt met lagere lasten op arbeid, verminderen van ziekteverzuimrisico’s medewerkerrs en zicht op nieuwe instroom.

MKB-ondernemers in debat met Tweede Kamerleden
Een viertal mkb-aannemers gaat in debat met een viertal Tweede Kamerleden. Cobouw-journalisten Thomas van Belzen en Joost Zwaga zijn de presentatoren. Maar ook ú –mkb-ondernemers aangesloten bij AFNL-branches- kunt vanuit de zaal deelnemen aan het debat met de Kamerleden. Dus kom 4 november naar Den Haag en laat de politici weten wat u denkt dat nodig is om door te kunnen bouwen en waar u tegenaan loopt. Er kunnen maximaal 75 deelnemers in de zaal. En vol is vol, dus meld u snel aan.

 

 

12 oktober 2021

afnlnoa2voor mkbafbouw en infra

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

zwaarwerkregeling eerder stoppen iets voor jou?

AFNL- NOA pleit voor pensioen bij 45 arbeidsjaren
Bekijk de film:firefox 2019 06 21 08 33 07

logo Bouwspraak

 

logo gaan in de bouw

Bewaren

EDI logo

Ondernemersplein

buildingchangesProjectbureau dat de
bouw verandert!

Copay logoAFNL beveelt Co-Pay aan

link naar arbocatalogus

logo MVO Nederland, bewegend